Heb jij ook een ochtendritueel? De meeste vrouwen zijn elke ochtend opnieuw druk met hun haar en make-up. Maar liefst 80% van de vrouwen draagt dagelijks make-up en één op de vijf gaat de deur niet uit zonder. Jezelf dagelijks van make-up voorzien kost tijd en geld. Dat kan ook anders. Laten we eens kijken wat permanente make-up voor ons kan betekenen.
Wat is permanente make-up eigenlijk?
Permanente make-up, of PMU, zijn kleurpigmenten die vakkundig worden aangebracht op je gezicht door een schoonheidsspecialiste. De make-up blijft enkele jaren zichtbaar en zal hierna langzaam vervagen. Permanente make-up mag alleen worden aangebracht door schoonheidsspecialisten die over een GGD-certificaat beschikken. Je kunt permanente make-up niet verwijderen met make-up remover. Voor verwijdering moet je naar een specialist die met een laser de permanente make-up verwijdert. Je kunt PMU gebruiken voor:
- Wenkbrauwen: om vorm te geven of volledige wenkbrauwen te creëren.
- Oogleden: als eyeliner of het inkleuren van ontbrekende wimpers.
- Lippen: als lipliner, correctie na een beschadiging of bij een hazenlip.
De voordelen van permanente make-up
Permanente make-up biedt, naast tijdbesparing, veel andere voordelen. Wanneer je vaak sport of zwemt bijvoorbeeld, kan je make-up flink uitlopen. Wrijf je ook nog eens in je ogen, dan zie je er al snel uit als een koala. Met permanente make-up is dit direct verholpen. Geld uitgeven aan make-up producten hoeft niet meer. Dat kun je mooi aan iets anders besteden. Bovendien kan permanente make-up je helpen wanneer je gezichtshaar verliest of allergisch bent voor make-up.
Blijft permanente make-up lang zichtbaar?
Hoelang permanente make-up blijft zitten is afhankelijk van je huidtype en leeftijd. Op een oudere huid blijft permanente make-up langer zichtbaar omdat deze zich minder snel vernieuwt. Zoek je graag de zon op? Dan vervagen de kleurpigmenten in je permanente make-up eerder dan wanneer je in de schaduw blijft. We zetten de gemiddelden op een rij:
De hersteltijd en nazorg
Het aanbrengen van permanente make-up gebeurt met naalden of mesjes. Je huid wordt verdoofd met speciale verdovingscrème, maar je kunt het altijd een klein beetje voelen. Nadat je permanente make-up is aangebracht kan je huid wat opzwellen, gaan schilferen of jeuken. Je huid vernieuwt zich en na de eerste paar dagen zal de kleur een beetje vervagen. Tijdens de nazorg periode die nu volgt moet je gemiddeld 10 dagen op de volgende zaken letten:
- Gebruik geen make-up
- Houdt de behandelde plek zo droog mogelijk
- Bezoek geen sauna of zwembad
- Gebruik geen make-up removers
- Voorkom te veel zonlicht
- Laat korstjes zitten
- Raak de behandelde plek zo min mogelijk aan
- Lippen: 3 x daags insmeren met after-care crème
- Wenkbrauwen en ogen: gebruik geen crème
Na 6 tot 8 weken kom je terug voor de nabehandeling. De schoonheidsspecialiste kan eventuele oneffenheden dan voor je bijwerken.
De prijs van permanente make-up
De prijzen voor permanente make-up verschillen per kliniek. De ene schoonheidsspecialiste hanteert een totaalprijs, de ander aparte prijzen voor de eerste behandeling, de nabehandeling en een touch up na 9 tot 14 maanden. Ook hangt de prijs af van het type PMU-behandeling welke je kiest. Als richtlijn kun je uitgaan van de volgende totaalprijzen:
Heb je belangstelling voor het laten aanbrengen van permanente make-up? Neem dan vrijblijvend contact op met een schoonheidsspecialiste gespecialiseerd in permanente make-up. De schoonheidsspecialiste beantwoordt graag al jouw vragen. Zo weet je zeker dat je straks goed voorbereid op je afspraak komt en kom je niet voor verrassingen te staan.