Hoe moet je een beautyblender eigenlijk schoonmaken?

30 september 2024 · door Tara

Gebruik je wel eens concealer of foundation? Dan heb je zeker en vast ook gebruikgemaakt van een beautyblender. Een hartstikke handige make-up tool om je vlekvrij rond te laten lopen. Maar van al die crèmes en poeders wordt de beautyblender wel vuil. Op welke manieren kun je een beautyblender eigenlijk allemaal schoonmaken? Je leest het in deze blog.

Wat is een beautyblender?

Misschien loop je wel rond met een beautyblender in je make-up tasje, zonder dat je het weet. Het is namelijk de merknaam voor het eivormige make-up sponsje dat je kunt kopen in verschillende kleuren en formaten. Gemaakt van latexvrij schuim, blend je make-up en crèmes vlekkeloos op je gezicht. De grote beautyblender gebruik je voor het aanbrengen van foundation, poeder, cream blush, bb crème en crème poeder. Het kleine eitje gebruik je om je concealer en highlighter aan te brengen, of om bijvoorbeeld pukkeltjes te camoufleren. Het sponsje is bedacht door make-up artiest Rea Ann Silva en heeft talloze prijzen in de wacht gesleept.

De beautyblender gebruiken

Het klinkt haast als een wonderspons waar je niet meer zonder kunt en eerlijk is eerlijk, je make-up ziet er echt uit alsof het op je gezicht geairbrusht is dankzij het sponsje. Voordat je de beautyblender gebruikt, maak je hem nat en knijp je hem uit. Door het water geactiveerde materiaal, wordt de spons een maatje groter. Hierna dep je de beautyblender in een kloddertje make-up of crème en brengt het deppend aan op je gezicht. Voor grote delen gebruik je de bolle kant en voor kleine gedeeltes het puntje van het ei. Je make-up blend perfect in elkaar over, zonder strepen of vlekken en ziet er super professioneel uit.

De beautyblender schoonmaken

Wanneer je dagelijks crèmes en make-up via een sponsje op je gezicht aanbrengt, zuigt dat sponsje zich uiteindelijk vol met huidschilfers, vettigheid en bacteriën. Daar wil je niet mee op je gezicht deppen. Het advies is dan ook de beautyblender te reinigen na elk gebruik. In de praktijk zul je dit niet dagelijks doen, maar 1 x per week is echt wel nodig. We geven je verschillende manieren hoe je de beautyblender makkelijk kunt schoonmaken:

  • Beautyblender cleanser: Je kunt gebruikmaken van een kant-en-klare cleanser die speciaal ontwikkeld is voor de beautyblender. Hierbij kies je uit de liquid variant of de solid cleanser. Met een paar druppels liquid cleanser maakt je spons weer helemaal schoon. Hierna hoef je hem enkel nog uit te spoelen en goed te laten drogen. Een paar uur in een kommetje met lauwwarm water en liquid cleanser zetten kan ook.
  • Milde shampoo: In plaats van de speciale cleanser kun je de beautyblender ook wassen met babyshampoo. Voorkom scheuren door niet te hard te knijpen, anders krijg je je make-up niet meer streeploos op je gezicht. Even uitspoelen met schoon water en hierna een paar uur laten drogen en je spons is weer klaar voor gebruik.
  • Wasmachine: Misschien nog veel makkelijker is het om de beautyblender in een waszakje op een fijn wasprogramma te wassen. Schoner krijg je hem niet.
  • Magnetron: Wil je er zeker van zijn dat niet alleen de vlekken, maar ook alle bacteriën verdwijnen? Maak de spons dan nat en leg hem in een kommetje water 30 seconden in de magnetron op de hoogste stand. Laat het water afkoelen en knijp al het overtollige vocht er voorzichtig uit.

Let er wel op dat je de beautyblender altijd laat drogen in een ruimte zonder vocht, dus niet in de badkamer. Anders kan er schimmel in je spons komen en dat wil je zeker niet op je gezicht smeren. Wil je meer tips over het gebruiken en schoonmaken van de beautyblender? Stap dan eens binnen bij een schoonheidssalon in de buurt. Je vindt de dichtstbijzijnde beautysalon door het intoetsen van je postcode op de startpagina van deze website.

Beauty info Make-up