Hoe moet je je wenkbrauwen epileren?

02 augustus 2024 · door Tara

Je wenkbrauwen bepalen voor een groot gedeelte de uitdrukking van je gezicht. Logisch dus dat je deze in de beste vorm wilt houden. Maar ben je niet gezegend met natuurlijk gevormde mooie wenkbrauwen, dan zul je ze in de juiste vorm moeten epileren. Hoe kun je jouw wenkbrauwen epileren in een vorm die het beste bij je past? Je leest het allemaal in deze blog. 

Waarom wenkbrauwen epileren?

De wenkbrauwen hebben een functie. Ze beschermen onze ogen namelijk tegen zweetdruppeltjes, vuil, stof en zonlicht. Daarnaast geven ze een uitdrukking aan ons gezicht. Toch is wenkbrauwen epileren al sinds de middeleeuwen een trend. De ideale wenkbrauw vorm is dus onderhevig aan de tijdgeest waarin we leven en verandert in de loop van de jaren van dunne streepjes, ronde bogen en brede omhoog geborstelde wenkbrauwen, naar wenkbrauwen versierd met veertjes en zelfs een unibrow. Kortom, werk aan de winkel dus om met de wenkbrauw mode mee te gaan.

Hoe kun je wenkbrauwen epileren?

Ga je aan de slag met de vorm van je wenkbrauwen, dan kun je je wenkbrauwen laten doen door een schoonheidsspecialiste, of zelf met een pincet proberen je wenkbrauwen te epileren. Dit werkt op de volgende manieren:

  • Wenkbrauwen epileren schoonheidsspecialist: De schoonheidsspecialiste kan de wenkbrauwen epileren met touw, met wax, hars, een pincet en met suikerwater. Welke methode je ook kiest, het gebeurt op een professionele manier en je wenkbrauwen zijn weer weken in shape.
  • Zelf je wenkbrauwen epileren: Je wenkbrauwen epileren in een vorm die bij je gezicht past, is niet gemakkelijk. Ga je zelf aan de slag met een pincet? Dan trek je je wenkbrauwen strak omhoog om onder je wenkbrauwboog de haartjes met een snelle beweging er een voor een uit te trekken. Een klusje dat je beter aan een specialist overlaat.

Wenkbrauwen epileren is een secuur werkje waarbij je een verkeerde beweging direct ziet. Het kan tot 3 maanden duren voordat de haren weer helemaal zijn teruggegroeid, dus bedenk van tevoren goed welke vorm het beste bij jouw gezicht past.

Locaties om je wenkbrauwen te shapen

Door heel België vind je beautysalons om je wenkbrauwen in vorm te laten brengen. Sommige salons hebben zich zelfs helemaal toegespitst op het creëren van de mooiste wenkbrauwen. We zetten er een aantal op een rij:

  • Wenkbrauwen epileren Antwerpen: De House of Brows in Antwerpen is een echte “brow bar”. Wenkbrauwen worden hier geëpileerd door te threaden en daarnaast kun je meteen kiezen voor een donkere tint voor een sterker accent.
  • Wenkbrauwen epileren Gent: Bij brow bar GleambyEllen worden je wenkbrauwen gemapt en gesculpt. Daarnaast kun je ook kiezen voor tinting om zo de perfecte kleur te verkrijgen.
  • Wenkbrauwen epileren Hasselt: Brow bar Café Beauté biedt een breed arsenaal aan wenkbrauw behandelingen. Van shapen en liften tot tinten en kleuren met henna.
  • Wenkbrauwen epileren Mechelen: Bij The Labb in Mechelen krijg je de ideale vorm door je wenkbrauwen te laten lamineren. Ook kun je kiezen voor browmapping, threading en een pincet behandeling, een wenkbrauwkleuring of permanente make-up.
  • Wenkbrauwen epileren Leuven: Brow Bar and Beauty in Leuven zorgt ervoor dat je met behulp van microblading, microshading, powder brows of ombré brows, weer met een frisse look naar buiten stapt.

Naar welk soort behandeling je voorkeur ook uitgaat; laat je van tevoren goed informeren over de meest geschikte vorm en mogelijkheden qua kleuring. Je vindt een schoonheidssalon in de buurt, door je postcode in te vullen op de startpagina van deze website.

Schoonheidssalon Gezicht