Wat is een Thai massage precies?

28 augustus 2024 · door Tara

Ben je ook zo’n fan van een heerlijke ontspannende massage? Dan boek je vast wel eens een massagebehandeling bij de schoonheidsspecialiste of massagesalon. In het menu zie je veel verschillende massages waaruit je kunt kiezen, waaronder de Thaise massage. Maar wat is een Thai massage eigenlijk? Je leest er meer over in deze blog, zodat je volgende keer precies weet wat je kunt verwachten.

Uitgangspunten van de Thaise massage

De Thaise massage, of een nuat phaen boran, is al meer dan 2500 jaar oud. Het werd bedacht door een dokter uit India, waarna de boeddhistische monniken deze massagevorm meebrachten naar Thailand. Het bevat elementen uit de Chinese acupressuur en Indiase yoga en is van origine bedoeld om het lichaam en de geest weer in balans te brengen. Bij een Thaise massage worden de meridianen in het lichaam gestimuleerd. Zowel het in balans brengen van lichaam en geest, als het stimuleren van energiebanen, komt overeen met de ayurvedische geneeskunde. Eigenlijk is een Thai massage dus een mix van verschillende traditionele geneeswijzen. 

Wat is een Thai massage?

Waar je bij een reguliere massage met handen gekneed wordt, wordt je lichaam bij een Thaise massage gestrekt en uitgerekt. De masseur brengt je lichaam in verschillende yoga poses, waardoor de bijnaam “lazy yoga” is ontstaan. Het hele lichaamsgewicht van de masseur wordt ingezet om druk uit te oefenen, waarbij gewerkt wordt met knieën, ellebogen en soms zelfs met voeten. Zo wordt je hele lichaam, van de voeten tot en met je hoofd, losgemaakt. Hoe vaak je een Thaise massage kunt ondergaan hangt af van je klachten en behoeften, maar 1 x per week tot 1 x per maand is gemiddeld.

Waar kun je een Thaise massage boeken?

Door heel België vind je salons waar je een Thai massage kunt boeken. Dit kan zowel bij schoonheidsspecialisten als bij massagesalons. We zetten een aantal locaties voor je op een rij:

  • Thai massage Antwerpen: Bij Baan Phetara zijn de masseuses gespecialiseerd in massages die hun oorsprong vinden in de Thaise cultuur. Je boekt hier al een Thaise massage vanaf 30 minuten tot anderhalf uur en ze zijn 7 dagen per week geopend tot 20:00 uur in de avond.
  • Thai massage Gent: Baan Phutai massagesalon heeft als specialisatie de klassieke Thaise massage. De kortste behandeling duurt een uur tot 2 uur voor de langste massage. De salon is 7 dagen per week tot 21:00 uur in de avond geopend.
  • Thai massage Brugge: Bij Royal Thai Massage kies je uit verschillende Thaise massages. Van een Thaise voet- of hoofdmassage tot een Thaise kaarsen massage en een traditionele Thaise massage van 75 of 90 minuten. Royal Thai Massage is 6 dagen per week geopend tot 20:00 uur in de avond.
  • Thai massage Mechelen: Alchemy Thai Massage houdt 6 dagen per week haar deuren geopend tot 20:30 in de avond voor een heerlijke Thaise massage. Je boekt hier een klassieke Thaise massage vanaf 30 minuten tot 2 uur.

Staat jouw woonplaats hier niet tussen en wil je ook graag eens een Thai massage uitproberen in de buurt? Vul dan eventjes je postcode in op de startpagina van deze website en je ziet direct waar je de dichtstbijzijnde salon kunt vinden om een massage te boeken.

Massage