Sta jij ook regelmatig, als een echte Houdini, in diverse ingewikkelde houdingen om je benen of bikinilijn te scheren? Dan heb je jezelf vast wel eens gesneden. Zo’n wondje kan flink bloeden en nog lang een branderig gevoel geven. Of wat dacht je van die geïrriteerde huid rond je bikinilijn na het scheren? Een betere optie is harsen bij een salon. Harsen door een professional in een salon biedt veel meer voordelen dan je denkt, ten opzichte van scheren. In dit artikel lees je er alles over.

Voordelen harsen bij een salon

Laten we beginnen bij het verschil tussen harsen en waxen; dat is er niet. Bij een schoonheidssalon, brengt de schoonheidsspecialiste vloeibare wax aan op het lichaamsdeel dat je wilt ontharen. De wax kleeft vast aan de haartjes en de schoonheidsspecialiste verwijdert deze met wortel en al. Veel salons maken gebruik van wax producten met natuurlijke ingrediënten als bijenwas met etherische geurolie. Hierdoor wordt je huid direct lekker verzorgd. De voordelen? Dat zijn er heel wat:

  • Je haren blijven veel langer weg. Hoe lang je haren weg blijven na het harsen verschilt per persoon, maar reken op gemiddeld 3 tot 4 weken.
  • Weg met ingegroeide haartjes. Door de haren vanaf de wortel te verwijderen, zijn ingegroeide haartjes verleden tijd.
  • Geen prikkelende stoppeltjes meer. Na het harsen groeien je haren veel zachter terug.
  • Tel uit je tijdswinst! Elke paar dagen scheren of 1 x per maand naar de schoonheidsspecialiste? Dat scheelt een hoop tijd.

Waxen is geschikt voor iedereen, ook mannen kunnen zich prima laten waxen. Ben je zwanger? Geen probleem. Waxen tijdens de zwangerschap is volledig veilig, dus je kunt gewoon haarvrij zwanger zijn. De enige voorbereiding die je zelf treft is scrubben voorafgaand aan de behandeling en vooral nooit meer scheren. Ook belangrijk; hoe lang moet het haar zijn om te waxen? Rond de 5 millimeter is ideaal. Wanneer je elke 3 tot 4 weken een hars sessie boekt zit je altijd goed.

Gemiddelde prijs van waxen

Dat klinkt allemaal een stuk beter dan scheren, maar hoe zit het met de prijs? Wat kost het bijvoorbeeld om je benen te laten waxen? De prijzen verschillen per beautysalon en behandeling. Bij sommige salons kun je zelfs kiezen voor een wax abonnement. Hierdoor wordt waxen in elk geval een stuk goedkoper dan steeds dure scheermesjes en crèmes kopen.

Soort behandeling Gemiddelde prijs
Waxen oksels Vanaf € 18,50 tot € 25,-
Waxen benen (onderbenen) Vanaf € 24,50 tot € 30,-
Waxen bikinilijn Vanaf € 25,- tot € 37,50
Waxen bovenlip Vanaf € 10,- tot € 17,50

Eerlijk is eerlijk, waxen is niet helemaal pijnloos. Maar het gaat supersnel en wanneer je regelmatig waxt, went je huid er aan en voelt je het minder. Let er ook op dat je geen afspraak boekt, de dag voordat je op zonvakantie gaat want je huid moet eventjes herstellen. Beter is het om 24 uur de zon te vermijden en niet in zout water of chloor te zwemmen. Wil je meer informatie over een harsbehandeling bij een beautysalon? Neem dan contact op met een schoonheidsspecialiste in je buurt die je snel hebt gevonden op deze website.

Laat een Reactie achter