Heb je een drukke periode achter de rug, dan zie je dit al snel terug in je huid. Te weinig slaap, ongezonde, snelle, snacks en misschien meer roken, hebben allemaal een negatieve invloed op die gewenste stralende huid. Gelukkig kan de schoonheidsspecialiste je helpen. Met micro needling heb jij binnen een mum van tijd weer een frisse look. Wil je ook weten hoe dat werkt? Lees hier alles over huidverbetering door micro needling.

Huidverbetering door micro needling

Microneedling is een andere benaming voor collageen inductie therapie. Tijdens de behandeling, perforeert de schoonheidsspecialiste de gezichtshuid door met een dermapen over de huid heen en weer te bewegen. Daarom kom je ook vaak de naam “derma pen behandeling” tegen. Op de kop van de dermapen zitten piepkleine naaldjes, die de huid beschadigen. Klinkt gek, maar werkt perfect. Want; door de beschadigingen, gaat jouw huid hard aan de slag met het herstel.

Hoe verbetert micro needling je huid?

Je zou niet denken dat een schoonheidsspecialiste graag jouw huid beschadigt. In het geval van de micro needling behandeling, is dit juist de essentie van de behandeling. Hierdoor wordt het volgende proces in werking gezet:

  • Je huid gaat zichzelf op een natuurlijke manier herstellen door collageen aan te maken.
  • Door de minuscule gaatjes krijgt je huid een trigger om extra elastine aan te maken.
  • Je huid neemt de werkzame bestanddelen van verzorgingsproducten veel beter op.
  • Poriën worden kleiner, je huid wordt gladder en ziet er weer fris uit.

Na de behandeling ziet je gezicht er uit alsof je net iets te lang in de zon hebt gezeten en zo voelt het ook. Na een dag of 3 is de roodheid al helemaal verdwenen. Ook kan de huid een beetje gaan vervellen. Dat los je gemakkelijk op met een verzorgende hydraterende crème.

De nadelen van micro needling

Micro needling werkt fantastisch voor het verminderen van (acne) littekens, het vervagen van fijne rimpeltjes en verminderen van pigmentvlekken, maar micro needling kent ook nadelen. Heb je een geïrriteerde of door de zon verbrande huid? Dan is micro needling niet voor jou. De behandeling kan alleen op een gezonde huid worden uitgevoerd. Ook bij acné kan micro needling niet worden toegepast. Bescherm je jouw huid na de behandeling onvoldoende tegen de zon? Dan loop je het risico op pigmentvlekken. Ook kan je huid gaan infecteren, wanneer je met vervuilde handen velletjes in je gezicht probeert los te trekken. Volg het advies van je specialist dus goed op.

Gemiddelde prijs micro needling

De gemiddelde prijs voor een micro needling behandeling bedraagt € 125,- per behandeling van 45 minuten. Je kunt kiezen voor een éénmalige behandeling of een kuur van maximaal 6 behandelingen. Een kuur wordt geadviseerd wanneer je een specifiek probleem wilt aanpakken. Laat je goed adviseren over de mogelijkheden en extra’s. Zo gebruiken sommige klinieken altijd de dermapen in combinatie met bijvoorbeeld hyaluronzuur. Ook benieuwd wat de dermapen voor jouw huid kan betekenen? Maak via deze website een afspraak bij een schoonheidsspecialiste in je buurt en ervaar het zelf.

Laat een Reactie achter