Loop een willekeurige drogisterij binnen en je vindt overal producten met aloë vera als ingrediënt. Niet alleen in je aftersun kom je aloë vera tegen, ook in andere cosmetica als shampoo en huidverzorgingsproducten. Is de aloë vera vetplant echt zo’n wonderplant als de cosmetische industrie ons doet geloven? In dit artikel zoeken we uit waarom aloë vera goed is voor je huid.

Aloë vera als wondermiddel voor je huid

De aloë vera plant is een vetplant die groeit op droge grond in warme landen als Mexico en India, maar ook dichterbij, in het Middellandse zeegebied, kom je haar tegen. Aloë vera gel, het slijmachtige laagje aan de binnenkant van het blad, wordt het meest gebruikt als ingrediënt in cosmetische artikelen, aloë vera huidverzorging en drankjes. Maar wat zit er nu eigenlijk precies in?

  • Enzymen: Zorgen voor het makkelijker verwijderen van de bovenste dode huidcellen.
  • Vitaminen: Vitaminen E, C en Bèta caroteen werken als anti oxidanten. Die helpen bij het verminderen van ontstekingen en herstellen je huid bij een beschadiging.
  • Mineralen: Een mineraal als calcium bijvoorbeeld helpt bij de bescherming van je huid, zink helpt bij herstel en kalium voor extra hydratatie.
  • Aminozuren: Met maar liefst 20 aminozuren helpt aloë vera je huid gezond te houden, te hydrateren en te beschermen.
  • Sterolen: Vechten hard mee tegen ontstekingen en kalmeren je huid.
  • Anthraquinonen: Die werken antibacterieel, ze doden schimmels en zijn ook nog eens pijnstillend.

De meest gebruikte Aloë plant is de Aloë Barbadensis Miller. Er zitten naast de hierboven genoemde, nog meer dan 195 andere gezonde stoffen in de plant. Een wonderplant dus? Dat hangt een beetje af van de manier van verwerken. Als de bladeren niet direct nadat ze afgeknipt zijn ontsmet worden, raken ze geïnfecteerd door micro organismen. Al na 6 uur neemt de werking af en na 24 uur is de heilzame werking helemaal verdwenen. Gebruik dus het beste een product waarbij ze het productieproces uitleggen. Is dit snel? Dan zit je goed.

De voordelen van aloë vera op je gezicht

Er zijn al meer dan 3500 wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de werking van aloë vera. Dat de plant goed is voor onze gezondheid is wel duidelijk. Maar wat zijn precies de voordelen van het gebruik van aloë vera als gelaatsverzorging?

  • Droge huid: Juist voor een droge huid is aloë vera een redder in nood. Dankzij de hydraterende werking zorgt de plant voor extra vocht.
  • Geïrriteerde huid: Een geïrriteerde huid kan flink jeuken of pijn doen. Aloë vera helpt je huid sneller te herstellen en kalmeert ondertussen de boel.
  • Zonnebrand: Is je huid knalrood, strak gespannen en pijnlijk bij aanraking? Leg je aftersun met aloë even in de koelkast en geniet van de verkoelende en verzachtende werking.
  • Huid verjongend: Dankzij de stimulatie van de aanmaak van collageen en hyaluronzuur, vermindert aloë vera rimpels en geeft het je huid een frisse uitstraling.

Wil je ook je huid verzorgen met aloë vera? Let dan altijd op de hoeveelheid pure aloë vera gel in het product. Hoe hoger dit percentage, hoe beter. Informeer naar geschikte producten bij een schoonheidsspecialiste uit je buurt. Je vindt een salon op deze website.

aloë vera zo goed voor je huid

Laat een Reactie achter