Ouder worden we allemaal, dat hoort er nu eenmaal bij. Met het ouder worden ontstaan ook rimpels in ons gezicht. Wanneer het collageen afneemt, wordt de huid slapper en krijgen we lijntjes. Die lijntjes vinden veel mensen ontsierend. In dat geval is een microdermabrasie behandeling een uitkomst. Ook bij littekens in je gezicht, pigmentvlekken, grove poriën, littekens veroorzaakt door acne of een vale huidskleur, fris je met een microdermabrasie behandeling je huid weer op. Laten we eens kijken hoe dat werkt.
Hoe werkt een microdermabrasie behandeling?
Een microdermabrasie behandeling is een mechanische peeling van je huid op basis van micro-kristallen van aluminiumoxide. Bij sommige schoonheidsspecialisten wordt gebruik gemaakt van microkristallen van diamant. Alle dode huidcellen van je bovenste huidlaag worden grondig verwijderd. Hierdoor wordt je huid gestimuleerd nieuwe cellen aan te maken en krijgt een betere doorbloeding. De microdermabrasie behandeling ziet er als volgt uit:
- Je huid wordt eerst grondig schoongemaakt en ontdaan van make-up.
- Het microdermabrasie apparaat wordt over de huid heen en weer bewogen waarbij het de kristallen uitblaast en weer opzuigt. Je huid krijgt hierdoor een grondige peeling en ziet er weer fris en stralend uit. De behandeling duurt ongeveer een half uur.
- Na afloop krijg je een kalmerend masker, een serum of een crème op je huid.
De behandeling is geheel pijnloos en er komen geen chemische middelen aan te pas. Na afloop moet je goed uit de zon blijven en een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor gebruiken. Ook wanneer de zon niet schijnt. Het beste is een kuur te volgen van 6 tot 10 behandelingen. Hierbij ga je om de week of twee wekelijks naar de schoonheidsspecialiste.
Microdermabrasie voordelen en nadelen
Bekijk je een “microdermabrasie voor en na” foto, dan zie je al na één behandeling resultaat. Dat klinkt goed. Omdat er geen chemische middelen aan te pas komen, is er geen kans op een allergische reactie. Toch kleven er ook nadelen aan een microdermabrasie behandeling. Je gezicht kan bijvoorbeeld rode strepen vertonen en gaan schilferen. Dit verdwijnt gelukkig na een dag of 2. Omdat je meerdere behandelingen ondergaat, kan het kostenplaatje flink oplopen. Het effect is niet permanent, waardoor je regelmatig opnieuw een microdermabrasie kuur moet volgen.
De gemiddelde microdermabrasie prijs
De kosten voor een microdermabrasie en diamond microdermabrasie verschillen per kliniek. De variatie in prijs heeft mede te maken met de eventuele verzorgingsproducten welke je na de behandeling meekrijgt of apart aanschaft. Ook is het vaak voordeliger een hele kuur af te nemen.
Ben je enthousiast geworden voor een microdermabrasie behandeling? Informeer dan eerst bij je schoonheidsspecialist of jouw huid geschikt is. Bij couperose, eczeem, moedervlekken of een door de zon verbrande huid, is microdermabrasie helaas ongeschikt. Jouw schoonheidsspecialist kan je van een passend huidadvies voorzien.
Maak een afspraak bij een schoonheidsspecialiste in je buurt, welke je vindt op deze website via de listings.